noun_888647noun_888647checkclipboardfFill 1google-plusicon menuicon menuShapeselectShapeyoutube

Exhibitions

87 A9798 1

Tides of loss

01.03.24 - 22.03.24

On Friday, March 1 at 7 p.m., we welcome you to a special vernissage at the Pottery, James Ensor gallery 30 in Ostend. Kaat Pype unveils there a new phase in her artistic journey, her work enters into dialogue with ceramic creations by Eveline Outtier. Here manifests a new incarnation of her work around The Europatoren, previously imbued with the metaphor of loss, now reborn in a new artistic fabric. Kaat invites you to not merely contemplate but embrace the fragility and vulnerability of her creations, as if it were a dialogue with your own hidden loss. The Europatoren, once a symbol of personal loss, transforms itself into a symbolic tableau imbued with shared human experiences. On this special evening, art and loss are united, not merely as visual works, but as a journey through the fabric of shared emotions and universal stories. Let your senses guide you and discover the deeper layers of Kaat's creative odyssey. We invite you to participate in this intimate encounter with art and the human soul. 

87 A7285

INTERNATIONALE FOTOBIËNNALE OOSTENDE

13.07.24

04 SEP
24 OKT
2021

De eerste Internationale Fotobiënnale Oostende palmt diverse binnen- en buitenlocaties in met hedendaags en conceptueel fotografisch werk. Een parcours van verrassende exposities met werk van dertig fotografen doorkruist de Stad aan Zee – van Fort Napoleon tot Mu.ZEE. De eerste editie vindt plaats van 4 september tot en met 24 oktober 2021.

Master Film Claire Stragier 49 768X1089

GRADUATION SHOW

13.07.24

A diploma exhibition of Masters students at KASK / School of Arts, Ghent (BE). 

Curated by Siegrid Demyttenaere, Liene Aerts and Mathias Prenen.


Exhibition

18.09.20 - 22.09.20

Campus Bijloke

Louis Pasteurlaan 2

BE - 9000 Ghent

www.graduation.schoolofarts.be

Zz Lookingforserendipity 572 669 C1 C C 0 0 1

Looking for Serendipity

13.07.24

LOOKING FOR SERENDIPITY

The Master students in photography at KASK invite you for their fourth edition of the MasterExpo curated by Iris Sikking.The exhibition will be held in ‘De Zwarte Zaalʼ at the Bijloke Campus.

 

Opening

Thursday 23.01.20 from 19:00

  

Exhibition

24.01.20 - 02.02.20  

Opening Times: mon-fri: 14:00 – 18:00 

/ sat-sun: 11:00-18:00  

in the Zwarte Zaal at the Bijloke Campus

Louis Pasteurlaan 2

BE - 9000 Ghent  

 

with Jonas Beerts, Charlotte Danielse, Tim Theo Deceuninck, Youqine Lefèvre, Evie Ellen Lippens, Elisa Maenhout, Pieter Simons, Hanne Van Assche, Jonas Van der Haegen, Yuri van der Hoeven, Simon Van Geel, Charlotte Verbiest, Ilan Weiss, Shay Amitai, Kaat Pype, Pieter-Jan Verheyen 

Kaat Pype

WEG VAN DE SNELWEG EEN BELGISCHE ROADTRIP LANGS DE N-WEGEN

13.07.24

CC De Factorij onderzoekt tijdens seizoen 2019-2020 het thema ‘Onderweg zijn’ en wat dit betekent in al haar vormen. De fototentoonstelling Weg van de snelweg is, na On the road - Het Instagram reisverslag, de tweede expo in dit thema.

In onze geglobaliseerde wereld zijn veel mensen onderweg. Fotografen hebben steeds deel uitgemaakt van deze groepen in beweging en hebben vaak vele kilometers afgelegd om de wereld om zich heen te kunnen vastleggen. Fotografen gaan soms jarenlang de weg op om een plek in beelden te kunnen vatten. Robert Frank’s roadtrip door de Verenigde staten in 1955-56 resulteerde in het iconische boek Les Américains dat talloze generaties zou beïnvloeden en van cruciaal belang zou blijken voor de beeldcultuur van de tweede helft van de 20e eeuw.

De krant De Standaard gaf afgelopen zomer 9 van haar freelancefotografen de opdracht om het land te doorkruisen met als opdracht de N-wegen in beeld te brengen. Er werd bewust gekozen om niet via de snelwegen te reizen, maar via de 9 N-wegen, beter bekend als steenwegen. Dit gaat trager, maar toont een andere kant van België.

EXPO

ZA 25 JAN ‘20 T.E.M. ZO 15 MRT ‘20 De expo is gratis toegankelijk tijdens de openingsuren van de ticketbalie (MA & VR van 10U00 tot 14U00 en WO & ZA van 12U00 tot 18U00)  Tania

T.A.N.I.A.! Theater Malperthuis. Tielt

14.09.17
Knokkefestival

Fotofestival Knokke-Heist 2016. Knokke-Heist

20.03.16 - 08.05.16

In tegenstelling met de vorige uitgave van “Unknown Masterpieces” zet het fotofestival voor 2016 in op bijzonder ongekend en vooral jong talent uit België, met diverse oeuvres die getuigen van een pure en actuele frisheid. 

“Unknown Masterpieces” brengt de “fine fleur” van de fotografie van de toekomst.


Je krijgt werken te zien van Patrick Bardyn, Veerle Frissen, Clara Hanssens, Peter Waterschoot, Sarah Collard, Justine Guerriat, Geraldine Van Wessem, Adriaan Hauwaert, Kaat Pype, Caro Deraedemaker, Thomas Dehuit, Carmen De Vos, Marie Wynants, Athos Burez, Klaartje Lambrechts en Aurore Dal Mas.

Ronse

Kunst @ Rode Kruis. Ronse

07.11.15 - 11.11.15

Kunst @ Rode Kruis vindt plaats in het Sancta Maria Klooster te Ronse.

Veel van de ingebrachte werken werden nooit eerder getoond en sommige zijn zelfs speciaal gecreëerd voor deze expo. Een buitenkans voor kunstliefhebbers die daarmee ook nog een goed doel steunen. De opbrengst is bestemd voor  het nog te bouwen zorghotel ‘Polderwind’ in Zuienkerke. In totaal hangen er voor zo'n 600.000 euro aan kunstwerken.

Exposurevalue

Soon will be yesterday, exposure value. Ostend

07.02.15 - 29.03.15

Al de beelden in deze reeks zijn de jongste vier jaar genomen. Het zijn beelden van haar zoon Rover die vaak spontaan, soms met voorbedachte rade ontstaan. Wat de doorslag telkens geeft is een oprecht beeld. Wanneer ze de camera opstelt is het telkens hopen dat de connectie tussen hun beiden zich natuurlijk en spontaan manifesteert.

Omdat Rover de camera al zijn hele leven kent, is er een evidentie ontstaan en voelt hij vaak wat komen gaat. Het samen naar een perfect beeld toewerken gebeurt dan ook meestal organisch. Alsof de plaats en het licht mee naar een perfect beeld toewerken.

De beelden die bij het spelen en observeren van haar zoon opkomen worden op een later tijdstip soms in scène gezet. Bij dergelijke beelden is de discrepantie tussen enerzijds de emotie die het beeld bij Kaat oproept en anderzijds zijn ervaring van het moment datgene wat de beelden voor haar zo waardevol maakt.

Het wordt een reeks die ze de volgende jaren wil uitbouwen, zolang hij haar de beelden blijft aanreiken.

1000 Pxls Deel 2 16

Schipperskapel. Bruges

01.01.15 - 30.01.15

Kaat Pype onderzoekt de grenzen van de portretfotografie. Haar composities, kleurgebruik en de houding die ze haar modellen geeft, doen denken aan de oude meesters uit de renaissance schilderkunst. De modellen lijken zichzelf, maar bewegen in een universum dat het hunne niet is. De vaak surrealistische verwijzingen tillen het portret op naar een herkenbaar idee, begrip of situatie. 

Het individu maakt plaats voor een universele ervaring. De portretten zijn theatraal en uitgepuurd maar hebben altijd een rauw kantje. In Kaat’s wereld wankelen waarheid en werkelijkheid en danst de tijd met zichzelf.

Gouvernementgent

Gouvernement. Ghent

21.07.14 - 24.07.14

Tijdens de Gentse Feesten stelt Kaat foto’s van figuren tentoon die op zich niets met elkaar te maken hebben, in de expozaal van Gouvernement. Onderlinge relaties beginnen zich te vormen, nieuwe clans ontstaan, Kaat geeft ze voor een stuk een nieuwe identiteit. Het worden pionnen in haar wereld. Wie voor haar lens staat geeft zich over.

Kunstroutewaregem

Maart Kunstroute Waregem i.s.m. be-part, Bruthaus, Claessens Canvas, V-art, zaal 29, De Schakel. Waregem

28.02.14 - 02.03.14

De Gentse fotografe Kaat Pype maakt voor dit festival een exclusieve portrettenreeks van Waregemse inwoners. Haar werk is meer dan een afspiegeling van de realiteit. Kaat is een visueel artieste die speels omgaat met de mensen en de dingen die ze voor de lens zet. Het bij momenten bevreemdende resultaat kan je bewonderen in de hal van De Schakel tijdens de volledige duur van het EVERGREENfestival.

Ccdeschakel

Dear Future, Dear Past. CC de Schakel, Waregem

14.02.14 - 10.03.14

Kaat Pype is een jonge Gentse fotografe. De beelden, waarmee ze sinds vorig jaar op gezette tijden het De Standaardmagazine kleur geeft, dwingen de kijker om kennis te maken met haar bizarre wereld waarin de realiteit telkens weer iets bevreemdends heeft.

In opdracht van CC De Schakel toont ze een reeks portretten waarin een existentieel verlangen naar verleden of toekomst centraal staat. Deze beeldenreeks biedt de kijker een momentum om vrede te vinden met deze universele Sehnsucht.

Bougieartfoundation

boost. Amsterdam

06.11.14 - 16.11.14

Bougie Art Foundation koos 14 jonge talenten uit alle uithoeken van Nederland en Vlaanderen en geeft die een podium, in dit geval het CBK te Amsterdam.

Deelnemende kunstenaars; Kevin Bayer, Tom Callemin, Robby Decorte, Ulla Deventer, Niek Hendrix, Samuel Hortulanus, Ralph de Jongh, Vedran Kopljar, Johannes Langkamp, Kaat Pype, Tanja Ritterbex, Jef Stapel, Ken Verhoeven en Gert Verbelen.

Binnenhuis Outoforder

Binnenhuis. Ghent

05.09.14 - 13.09.14

Kaat Pype is een jonge Gentse fotografe. De beelden, waarmee ze sinds vorig jaar op gezette tijden het De Standaard Magazine kleur geeft, dwingen de kijker om kennis te maken met haar bizarre wereld waarin de realiteit telkens iets bevreemdends krijgt.


Kaat Pype zoekt met de reeks OUT OF ORDER de grens op tussen een tentoonstelling en een collectie.
Haar werk is een antwoord op de accentmuur, het minimalisme en de perfectie. OUT OF ORDER jaagt op muren met verhalen, vloeren met barsten en kamers die krimpen en kraken onder lagen behangpapier. De schoonheid zit in scheuren, afgebladderde verf en vochtplekken. 

Superboringapocalypse

Superboring : The Apocalypse. Galery Entrepot Fictief. Ghent

22.06.13 - 01.07.13

Kaat Pype heeft de grote ruimte omgetoverd in een 'portrettengalerij' die balanceert tussen kleurrijke, geregisseerde, naast schijnbaar ongedwongen realiteit en een aantal surreële of soms tegendraadse situatieschetsen.
 
Ze weet op schitterende wijze haar kleurenpalet aan te passen naargelang de benadering.

Designerdaysgent

Designer Days, Wasbar. Ghent

28.03.13 - 30.03.13

Designer Days Gent – The City Trail is een spannend parcours van lokale ontwerpers, in huiskamers en shop-in-shops op 28, 29 en 30 maart. The City Trail is een afwisselend parcours waarin ontwerpers, huiskamers, winkels en bezoekers elkaar ontmoeten. 

Op Designers Days Gent – The City trail ontdek je fashion, accessoires, fotografie, meubelen en alle vormen van design van lokale ontwerpers in een huiskamer of een hippe shop. Het is jouw kans om de stad, ontwerpers én winkels te ontdekken.

Outoforder

Out of order, Ydee. Ghent

08.03.12 - 08.04.12

Met haar fotoreeks OUT OF ORDER gaat Kaat op zoek naar muren met verhalen, vloeren met barsten en kamers die krimpen en kraken onder lagen behangpapier. Om zo een antwoord te bieden op de accentmuur, het minimalisme en de perfectie. Haar werk kan je zondag nog bekijken en kopen op De Invasie van Gent en het is ook verkrijgbaar bij Ydee.

Buitenbeeld

Buiten beeld, een nieuwe wandeling, Victoria Deluxe, bib. Ghent

17.12.12 - 30.12.12

In het voorjaar van 2012 werd elke brief naar een – bekende of minder bekende – fotograaf verstuurd die ermee aan de slag wou gaan. Elke fotograaf trok erop uit om de beschreven plek, de herinnering en de betekenis ervan op de gevoelige plaat vast te leggen. Op een zondag begin juli konden gedetineerden en fotografen elkaar ontmoeten. Samen bekeken ze de vele brieven en foto’s en wisselden ze verhalen uit.

Daaruit groeide de foto- en brievententoonstelling ‘Buiten Beeld’, die zomer-najaar 2012 te zien was in de bibliotheek van de gevangenis. Dezelfde tentoonstelling biedt nu in Bib Zuid aan iedereen de kans om kennis te maken met dit unieke project. Daarna krijgen de foto’s en brieven hun definitieve plekje in de gevangenis.

Ftknst

Ftknst III, st Lucas Academie. Ghent

29.06.12 - 01.07.12
Staen

Popup Store, Staen. Antwerp

05.05.12 - 07.07.12

Op de after work expo ter gelegenheid van de presentatie van nieuw werk van Barbara Vandecauter, Kaat Pype en Elineveer Foto’s, zeefdruk en illustratie zullen vanaf dan getoond worden naast reeds aanwezig werk (juwelen, keramiek...)  

Gentinvasiee

De Invasie. Ghent

31.03.12 - 01.04.12
Inasiegenk

De Invasie, flexpo-tour. Genk

16.09.11
Godot

Godot. Ghent

09.08.11 - 25.09.11

Kaat zoekt met OUT OF ORDER de grens op tussen een tentoonstelling en een collectie. Haar werk is het antwoord op de accentmuur, het minimalisme en de perfectie. OUT OF ORDER jaagt op muren met verhalen, vloeren met barsten en kamers die krimpen en kraken onder lagen behangpapier. Schoonheid zit in scheuren, afgebladderde verf en vochtplekken.

Kaat is beeldend kunstenares, fotografe en was model. Ze werkt autodidactisch en zoekt het ongebruikelijke.

Kunstboot Gandavus Portus, Amusee Vous. Ghent

22.08.11 - 28.08.11
Rockockxhuis

Museumnacht, Rockoxhuis. Antwerp

06.08.11

Schoonheid zit in scheuren, afgebladderde verf en vochtplekken ... het werk van Kaat Pype wordt in het Rockoxhuis mooi gecontrasteerd met een antiek wandtapijt.

Helder

Out of order, Helder. Antwerp

20.05.11 - 20.06.11

De conceptstore Ydee stelt zich op als editeur en brengt een expo van de kunstenares Kaat Pype, in 'consumable art'. Pype zoekt steeds de grens op tussen een tentoonstelling en een collectie en ziet schoonheid in scheuren, afgebladerde verf en vochtplekken. Haar werk is het antwoord op de accentmuur, het minimalisme en de perfectie.

Invasiekortrijk

De Invasie. Kortrijk.

22.03.11
Invasieleuven

De Invasie. Leuven

26.09.10
Pijn

Pijn. Museum Dr. Guislain. Ghent

08.10.05 - 30.04.06

Pijn laat niemand koud en bestaat in vele gedaanten: barstende hoofdpijn, knagende kiespijn, groeipijn maar ook fantoompijn, hartzeer en de pijn van het zijn. Pijn staat voor bodemloos afzien maar ook voor passie en genot. Pijn: een vloek en een zegen.

Het Museum Dr. Guislain en Madoc presenteren 'Pijn' op een veelzijdige wijze. Hoe dacht en denkt de dokter over pijn? Hoe geven kunstenaars vroeger en nu vorm aan pijn? Oude gravures en schilderijen maar ook wetenschappelijke traktaten proberen pijn in beeld te brengen.

Ithakaleuven

It's only water but hey, what a vieuw. Ithaka, Leuven

28.03.02 - 30.10.02
Beeldenstorm

Selectie 8-beaufortprijs, beeldenstorm. Anderlecht

27.02.02